Events & Workshops

Kennismaken, proeven en zelf maken in events & workshops

De verkoop van luxe bonbons en andere chocolade-lekkernijen en van tientallen soorten koffie en thee en bijpassende cadeau-artikelen staat bij ons voorop. Maar een belangrijk doel van Atelier Bijzondere bonen is ook mensen de kans te geven meer te weten te komen over achtergronden van en verschillen tussen de vele koffie- en theesoorten en de manieren van zetten en drinken ervan. En chocolade-producten uitzoeken en kopen kan heel leuk en lekker zijn, maar zelf bijvoorbeeld bonbons of pindarotsjes leren maken, kan nog veel meer voldoening geven.

We willen middels deze workshops de eigen kennis hierover delen. Dus liefhebbers kunnen bij ons niet alleen terecht voor kwalitatief uitstekende grondstoffen voor een kop koffie of een pot thee, smaakvolle, ambachtelijk gemaakte chocolade en bijpassende artikelen om de koffie-, thee- en chocolade-sensatie compleet te maken, maar ook om nieuwsgierigheid naar het hoe en waarom te bevredigen. En natuurlijk om nog meer te kunnen genieten van dat heerlijke kopje koffie of die pot thee. Bovendien kun je leren hoe je zelf bonbons kunt maken.

Chocolade test event (19.00-20.00 uur 12,50 p.p.)
Nieuwe chocolade als eerste proeven onder het genot van een glas prosecco.
Je mag onze nieuwste chocolade creaties als eerste proeven. Daarnaast krijg je een tegoed van € 7 50, direct na de workshop te besteden in de winkel.

Chocolade proeverij (19.00-20.30 uur 18,50 p.p.)
Kennismaken met de beginselen van chocolade proeven.
Na een korte uitleg over de herkomst van chocolade krijg je er diverse soorten van te proeven evenals enkele bonbons.

Single origin chocolade proeverij (19.00-20.30 uur 19,50 p.p.)
Chocolade proeven voor gevorderden.  
Deze proeverij staat in het teken van het proeven van single origin chocolade uit verschillende delen van de wereld. Ook worden enkele bonbons geproefd die gemaakt zijn van single origin chocolades. 

Bonbons maken (19.00-21.30 uur 39,50 p.p.)
Kennismaken met de beginselen van het vervaardigen van bonbons.
Na een korte uitleg over de herkomst van chocolade ga je zelf aan de slag met het maken van bonbons, vullingen en rotsjes. Alle gemaakte chocolade kun je vanzelfsprekend mee naar huis nemen.
Voor speciale dagen worden thema-workshops gegeven, zoals Pasen, Moederdag en kerst.

Chocolade – wijn pairing (19.00-21.00 uur 27,50 p.p.)
Ervaar hoe chocolade de smaak van wijn kan beïnvloeden.

Na een korte uitleg over de herkomst van chocolade proef je 5 verschillende wijnen in combinatie met diverse soorten chocolade en bonbons. Je ervaart zo hoe smaken elkaar kunnen versterken of juist verzwakken.

Chocolade – koffie pairing (19.00-21.00 uur 19,50 p.p.)
Ervaar hoe chocolade de smaak van koffie kan beïnvloeden.
Na een korte uitleg over de herkomst van chocolade proef je 5 soorten koffie in combinatie met verschillende soorten chocolade en bonbons. Je ervaart zo hoe smaken elkaar kunnen versterken of juist verzwakken.

Chocolade – thee pairing (19.00-21.00 uur 19,50 p.p.)
Ervaar hoe chocolade de smaak van thee kan beïnvloeden. 
Na een korte uitleg over de herkomst van chocolade proef je 5 soorten thee in combinatie met verschillende soorten chocolade en bonbons. Je ervaart zo hoe smaken elkaar kunnen versterken of juist verzwakken.

Koffie proeverij (19.00-20.30 uur 17,50 p.p.)
Maak kennis met koffiesoorten uit verschillende ‘werelden’ en leer hun smaken herkennen.

Na een korte uitleg over de herkomst van koffie en hoe koffie gemaakt wordt, ga je 6 soorten proeven door middel van ‘cupping’. De workshop wordt afgesloten met het proeven van 1 koffiesoort op 3 verschillende manieren gezet. 

Thee proeverij (19.00-20.30 uur 17,50  p.p.)
Maak kennis met verschillende soorten thee, van wit tot Pu-Erh, en herken de diverse smaken. 
Na een korte uitleg over de verschillende soorten thee en hoe ze gemaakt worden, ga je 10 soorten proeven door middel van ‘cupping’.

Barista workshops
Leer zelf de lekkerste koffies zetten. 
We bieden op verschillende niveaus workshops aan waarin je leert thuis de lekkerste koffie te zetten: van het instellen van je eigen volautomaat tot het zetten van de perfecte espresso met een halfautomaat.

Thuis heerlijke koffie zetten (19.00-20.00u 15,00 p.p.)
Haal het maximale uit je machine.
Tijdens deze workshop leer je alles over de instellingen van je eigen koffiemachine. Je kan je machine meenemen tijdens deze workshop.

Chocoladeletters spuiten (15.00-16.30 of 19.00-20.30 uur 25,00 p.p.)
Spuit je eigen chocoladeletters.
Na uitleg over het spuiten van chocolade ga je zelf aan de slag met een spuitzak chocolade. Je maakt twee chocoladeletters naar keuze. Uiteraard decoreer je deze letters met leuke toppings. De chocoladeletters neem je mooi ingepakt mee naar huis.

Kerstchocolade maken (19.00-21.30 uur 39,50 p.p.)
Maak je eigen kerstchocolade.
Na een korte uitleg over de herkomst van chocolade ga je aan de slag. Tijdens deze workshop maak je zelf kerstkransjes en spuit je je eigen chocolade kerstboom. Alle gemaakte chocolade kun je vanzelfsprekend mee naar huis nemen.

Workshops op maat
Zowel voor particulieren als voor bedrijven kunnen we geheel op maat en naar jouw wens samengestelde workshops en proeverijen organiseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een uitje met vriendinnen, een vrijgezellenfeest of een team-uitje met het bedrijf. Inhoud, datum en tijdstip worden volledig met je afgestemd. We laten daarna weten wat de kosten zijn. Neem voor meer informatie contact met ons op.