Chocolade

Smullen van met de hand gemaakte luxe chocolade

In een winkel van koffie en thee van hoge kwaliteit mag een lekkere lekkernij voor daarbij niet ontbreken. Wij hebben dan ook topkwaliteit bonbons en andere chocoladesoorten in ons assortiment.

Bij bonbons gaat het natuurlijk om de vulling en de versiering. Er kan karamel, nougat of crème in zitten, of marsepein, cake met advocaat of champagne, etc. Er kan een hazelnoot of walnoot bovenop liggen of een streepje marsepein of andere versiering. Het aantal combinaties en smaken is oneindig en voor de chocolatier een creative uitdaging. Alle bonbons zijn met de hand gemaakt. Als je op het goede moment in de winkel bent, kun je naar het produceren kijken!

Maar behalve bonbons is er meer chocolade onder de hemel. Pindarotsjes bijvoorbeeld, waarbij de vulling niet alleen maar pinda’s hoeft te zijn… Chocolade-cijfers voor een verjaardag en chocolade-letters in de Sinterklaas-tijd, beide met heel bijzondere vullingen en versieringen, waardoor het zeer bijzondere producten zijn. En onze slagroom-truffels zijn heel populair. Voor het zelf thuis maken van chocolademelk hebben we speciale chocolade, desgewenst met authentieke melkflessen.

Chocolade-cadeautjes
Verder kunnen we originele chocolade-cadeautjes maken, zoals een chocolade-fotolijstje met een eetbare foto, een plak chocolade met een persoonlijke tekst in chocolade geschreven of een bonbon met een eigen foto of een logo erop. Dit soort speciale producten moet wel, net als de chocolade-cijfers, een paar dagen van tevoren besteld worden, want er is extra productietijd voor nodig… Bijna wekelijks hebben we nieuwe chocolade-lekkernijen. Dus kom voor het nieuwste even gezellig kijken in de winkel.

Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen. Dat zijn eigenlijk de zaden die in de, tamelijk grote, vruchten van de cacaoboom (Theobroma cacao) zitten. We verwerken uitsluitend chocolade van Callebaut in België. Dat is een van de beste chocolade-leveranciers in de wereld. Bovendien werken ze volgens het ‘fair trade’-principe, waarbij de cacao-boeren rechtstreeks betaald worden en een eerlijke prijs krijgen. En daar kunnen wij volledig achter staan.

Ruby
Naast melk en witte chocolade is er sinds enige tijd ook de ruby chocolade. Deze vierde chocoladesoort is afkomstig van de ruby boon en is roze van kleur, zonder toevoeging van enige kleurstof of fruitaroma’s. De smaak van ruby is te omschrijven als intens, fruitig met een friszure ondertoon. Bij ons kunt u deze prachtige nieuwe chocoladesoort uiteraard verkrijgen.

Natuurlijk valt over chocolade veel meer te vertellen. Vraag ernaar als je in de winkel bent. Of kom naar een van onze workshops. Daar kun je ook zelf bonbons en andere chocolade-producten leren maken. Meer informatie op de pagina events & workshops.